Hur funkar det?


Hur använder jag min bivaxduk eller bivaxpåse?
 

Använd värmen från dina händer för att försluta din bivaxpåse eller bivaxduk. Bivaxet svalnar igen på några få sekunder och behåller då önskad form. Använd din bivaxpåse eller bivaxduk för att förvara frukt, grönsaker, färska örter, ost, bröd i, istället för plastfolie över dina matrester  eller över en bunke med jäsande deg.

Vi rekommenderar att du undviker att förvara rått kött och rå fisk i Mårdas bivaxduk och bivaxpåse.

Hur tar jag bäst hand om min Bivaxduk och Bivaxpåse från Mårda? 

Tvätta din bivaxduk eller bivaxpåse med kallt vatten och med ett milt rengöringsmedel. Låt torka i skugga. Redo att användas igen! Ibland räcker det att bara torka av en bivaxduk med en fuktig trasa. 

Mårdas bivaxduk förvaras helst rullad för ökad livslängd.

Undvik värmekällor såsom mikrovågsugn och varmvatten då detta kommer att smälta vaxet på din bivaxduk och bivaxpåse. 

Undvik att lämna din bivaxduk/bivaxpåse en längre stund i direkt solljus då bivaxet då riskerar att smälta bort. 

Hur länge håller min Mårdaprodukt?
En bivaxpåse/bivaxduk håller vanligtvis mellan 6- 12 månader beroende på hur flitigt den används och hur mycket kärlek den får.  Det går enkelt att "fräscha upp" en bivaxduk genom att blåsa på den med en hårfön eller att placera den på ett bakplåtspapper i ugnen med temperaturen på ca. 70 grader. Se till att plocka upp duken från bakplåtspappret snabbt så att den inte fastnar. 

Behöver din bivavaxduk fyllas på med nytt bivax? Du kan enkelt köpa mer bivax+ instruktion om hur du vaxar om din bivaxduk hos oss, följd denna länk.